PLAÇA D'AL-AZRAQ

PLAÇA D'AL-AZRAQ
Al final que será, será.

divendres, 5 d’octubre del 2012

EL NOSTRE MANIFEST 2012



MANIFEST DEL 9 D'OCTUBRE 2012
Associació de Veïns Zona Nord-Alcoi

Per a tots els ciutadans que vivim i treballem als barris de la Zona Nord i al nostre poble ALCOI (País Valencià)

En aquest dia 9 d'Octubre celebrem des que l'any 1238, el Rei Jaume I el Conqueridor entrava a la ciutat de València, la reconquesta, iniciant-se un nou camí per a tots els valencians; una nova llengua, costums, tradicions, noves institucions i lleis... forjant-se aixi una nova identitat com a poble. Des d'aleshores els valencians hem passat per èpoques d'esplendor, de decadència, de repressió i de recuperació de les nostres llibertats, fins arribar avui a constituir-se com a poble, formant part d'Europa , del mont occidental, i com diuen, de les democràcies avançades. Celebrem sí, el 9 d'Octubre de manera festiva, però també reivindicativa, doncs analitzem i reflexionem tots plegats, sobre el moment de CRISI que per tot arreu ens estant bombardejant.

CRISI, provocada pels que manen, els que ostenten el PODER, van fer fallida Bancs, i ara hem de rescatar-los clar, en diners, que pagarem tots. Fugida de capitals a paradisos fiscals "amnistia. Desunflaren el globus de la rajola i abocaren al carrer a milers de famílies, "per les hipoteques". Destrucció de milers de llocs de treball, "cinc milions d'aturats amb noms i cognoms". Obres faraòniques inútils de milers de milions, "corrupció per tot arreu i polítics imputats". Tot el que hem senyalat, ens ha portat, a la brutal agressió dels nostres drets socials bàsics, adquirits per la lluita i sacrifici de moltes generacions de gent del "poble". RETALLADES a la sanitat i l'ensenyament, polítiques fiscals que graven més als que menys tenen, als funcionaris, als aturats i pensionistes... No hi ha dia que els mitjans de comunicació ens parlen de la situació caòtica i convulsa d'aquesta societat, creant en la població malestar i estrès, per incertesa del present i futur.

Qui és el que ostenta el PODER ? Quin llenguatge utilitzen i quina finalitat persegueixen ? Els Governants elegits a les urnes, sempre treballen en benefici del poble, però sense el poble. Utilitzen un llenguatge, enrevessat i ple de mentides i paraules sense contingut, ple de demagògia que la majoria no entenem. Per altra, estan aquells que manen sense cap tipus de consulta popular, els dedocràcia, Alemanya i institucions com la TROIKA (FMI, BE, Comissió Europea), que junt a Banquers i especulador anomenats MERCATS, tots plegats dissenyen les polítiques a dur a terme al nostre País, llaurant el camí d'una nova societat, feta a model i imatge d'un món menys solidari i competitiu, per obtindre així, la societat que els facilite la major capacitat de beneficis. Per tal d'aconseguir-ho ens canviaren la Constitució, "sense consultar-nos", i si cal restringiran les llibertats, i ací, no passa res.

En aquest 9 d'Octubre, sol·licitem dels governants una democràcia participativa, on de veritat puga'm opinar i per a poder opinar, volem informació i transparència i que facen pedagogia. Si ens faciliten l'adient informació i ens permeten participar-hi, tal vegada us sorprendrien de la distribució i la seua utilització dels diners. Sol·licitaríem doncs, que s'apliquen polítiques fiscals diferents que graven més als que més tenen, al gran capital i banquers i que es perseguisca el frau i als corruptes.

NO ES POT FER UN MÓN DIFERENT AMB GENT INDIFERENT. LLUITEM PER UNA NOVA SOCIETAT. FEM TOTS JUNTS POBLE EN AQUEST 9 D’OCTUBRE.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada